Unser Ernährungsziel

Als weltweit führender Anbieter von innovativen Produkten und Dienstleistungen im Bäckerei-, Konditorei- und Schokoladenbereich sieht Puratos es als seine Aufgabe, Produkte und Lösungen mit den besten Nährwertprofilen ohne Kompromisse beim Geschmack anzubieten.

Health & Well-Being at Puratos

Our Health & Well-Being approach consists of 9 building blocks. While the Health part is backed up by science, the Well-Being part is linked to a consumer perception that these types of food are better for them.

Unsere

Produkte

Puratos verfügt über eine Reihe von Produkten, die helfen können, Fette und Salz in Endprodukten zu reduzieren aber auch Lösungen, um den Anteil an Körnern und Saaten in Backwaren zu erhöhen.

Entdecken

Unsere

Konzepte & Leistungen

Dank eines interdisziplinären Teams kann Puratos mit Hilfe von unterschiedlichen Konzepten und Leistungen Bäcker, Konditoren und Chocolatiers dabei unterstützen, Produkte zu entwickeln oder bereits bestehende Lösungen zu optimieren, um so auf neue Trends und Konsumenten-Erwartungen zu reagieren.

Entdecken

GRAINS & seeds

GRAINS & seeds

We increase the quantity of grains & seeds in our products. Additionally, we promote the use of wholegrain versions to stimulate the consumption of bakery products containing high levels of grains, wholegrains and seeds. This helps consumers around the world to reach their recommended daily intake of fiber.

SUGAR reduction

SUGAR reduction

Puratos helps to lower sugar consumption through its complete range of sugar reduced patisserie & chocolate products. Additionally, we rework existing recipes with the aim to reduce sugar content by a minimum of 3%. Any sugar removal, reduction and/or replacement action should not compromise neither products taste, nor texture.

more FRUITS

more FRUITS

We increase, whenever possible, the fruit content in the fillings or the fruit filling content in the final application.

FAT reduction

FAT reduction

We aim to remove or reduce fats, especially of low nutritional quality, or to replace them with fats of good nutritional quality. We also focus on removing trans fatty acids and replacing them with healthier fat sources.

SALT reduction

SALT reduction

We offer solutions to reduce the quantity of salt in baked goods to help consumers abide to the 5g of salt/day as part of the World Health Organization recommendation.

CLEAN(ER) label

CLEAN(ER) label

More and more consumers want to reduce ingredients perceived as undesired such as additives, artificial colours and flavours. Puratos offers clean and cleaner label alternatives allowing for a shorter, clearer and cleaner ingredient list of the finished products.

ORGANIC

ORGANIC

To answer the increasing demand for more natural products, Puratos provides, whenever possible, an organic alternative without compromising on taste, texture and overall functionality.

GLUTEN free

GLUTEN free

As an increasing number of people tend to avoid gluten in their diet, Puratos provides, whenever possible, nutritionally balanced gluten-free alternatives without compromising on taste and texture.

PLANT based

PLANT based

We contribute to a better planet by offering plant-based alternatives with taste, texture and functionality as close as possible to the traditional counterpart.

Unsere

3 Ernährungsverpflichtungen

Verbesserung der Nährwerte unserer Produkte

01

Verbesserung der Nährwerte unserer Produkte

Bei jedem neu entwickelten Produkt gewährleisten wir eine Optimierung der Nährwerte ohne Beeinträchtigung des Geschmacks.

Forschung

02

Forschung

Wir verpflichten uns, die Forschung gemeinsam mit der akademischen und wissenschaftlichen Welt zu leiten und zu unterstützen, um so zur Verbesserung der Gesundheit und des Wohlbefindens der Konsumenten beizutragen.

Unser Wissen teilen

03

Unser Wissen teilen

Wir teilen unser Wissen und unsere Erfahrung mit unseren Kunden und bieten ihnen tiefe Einblicke in unser Wissen über Konsumenten-Erwartungen sowie zu Nährwertinformationen.